Lencse és virsli avagy ...és vége az évnek 3.

  • 2016.12.29.
  • 3

Egyszerű, általános, majonézes, fincsi.Virsli illetve virslisaláták.
Felvetődik a nagy kérdés, főzve vagy nyersen, én erre azt mondom, -felételezve, hogy mindenki ösmeri, azt a virslit, amit vásárolni szokott- ahogy tetszik, én a frankfurti, bécsi, stb. virsliket amikor salátát készítek, forrásban levő vízbe dobom, de tényleg csak 1 percre és egyből ki is veszem; tehát mint ha blansíroznám.Ugorgyunk! MAJONÉZES LENCSESALÁTA, VIRSLIVELHozzávalók:20 dkg lencse2 pár virsli1 fej lilahagyma10 dkg csemege uborka10 dkg sárgarépa (1 kisebb szál)1 nagy tubus majonéz (160g)1 p. tejföl (175g)2 ek. fehérborbabérlevél majoránna

porcukor bors, sóA lencsét egy éjszakára beáztatjuk, majd átmossuk és sós, babérlevéllel ízesített vízben puhára főzzük; lecsepegtetjük, kihűtjük.
Az öntethez összekeverjük a majonézt a tejföllel és a borral, sóval, borssal, egy picike majoránnával, és ízlés szerint porcukorral ízesítjük.A virslit felkarikázzuk (