Liba és a napja avagy Egy színes nap

  • 2016.11.11.
  • 2

Aki Márton napján...Na de azért, a következő receptemben is van egy ici-pici Őrültség ;)
(pedig csak azt használtam ami itthon volt)
SÜLT LIBACOMB, CÉKLÁS-KÁPOSZTÁVAL



ÉS PETREZSELYMES TÖRT CSICSÓKÁVALHozzávalók:4 db libacomb50 dk savanyú káposzta25 dkg cékla80 dkg csicsóka1 fej vöröshagyma (kisebb is lehet) 1-2 ek. kristálycukor
1 tk. egész kömény 2 db babérlevél petrezselyem zöldjekakukkfűbors, só
A megtisztított libacombokat, borssal és kakukkfűvel bedörzsöljük, sóval csak az alját, a húsos részét.Egy tepsit, zsírral, szerencsés esetben libazsírral kikenünk és belepakoljuk a combokat, egy kevés vizet öntünk alá, és fóliával betakarva, 140-150 fokon, kb.1,5 órát sütjük; közbe, rá-rápillantunk, ha a szükség úgy kívánja kis vizet öntünk alá.