Burgonya ami krumpli avagy Klasszik és kunkor 1.

  • 2016.10.04.
  • 9

Egy klasszikus étel, amit mindenki szeret. (remélem)
Egy picike kunkor, ami egyáltalán nem zavaró. (esküszöm)



ŐrültenJóPAPRIKÁS KRUMPLIHozzávalók:1 kg burgonya15 dkg kolozsvári szalonna15 dkg lángolt kolbász 2 nagy fej vöröshagyma4 ger. fokhagyma3 db paprika2 db paradicsom
1,5 - 2 dl vörösborfűszerpaprikaőrölt köménymajoránnasóés
3-4 ek. rizsA vöröshagymát felaprítjuk, a szalonnát vékony csíkokra vágjuk és (ahogy szoktam) együtt üvegesre sütjük. Közben kis kockákra vágjuk a paprikákat és a paradicsomot, majd a hagymához adjuk, megsózzuk, meghintjük fűszerpaprikával, köménnyel, majoránnával ízesítjük és a vörösborral illetve egy kevéske vízzel felöntve, 10-15 percig forraljuk, tehát "pörköltes"alapot készítünk.Ez idő alatt a burgonyát megpucoljuk, cikkekre daraboljuk, a kolbászt karikákra vagy félkarikákra vágjuk és az alapba tesszük, beleszórjuk a rizst, most adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, aztán felöntjük annyi vízzel ami épp ellepi, és bele-bele kavarva, készre