Szív és saláta avagy Szívesen ajánlom

  • 2016.09.01.
  • 3

Eme bejegyzés illetve recept, csak úgy jött, nem készültem rá (tudom, a többire sem szoktam) és nem is ezt akartam; de ember tervez, kínálat (át)szervez.Azt, hogy mit is akartam, nem mondom el, mert még más, valaki, akárki
elkészíti mielőtt jogerőre emelném, aztán utána pereskedhetnénk, össze-vissza mérgelődhetnénk, talán és valószínű, hogy egy életre összevesznénk, ki se merem mondani, hogy még talán verekedésig is fajulhatna a dolog, persze nem mi verekednénk, mert mi már akkor, régóta kerülnénk egymás, na de az embereink, ezt megoldanák helyettük. Nagyon jó! akkor meg kitörne a banda-háború, és már a családunk sem lenne biztonságban; pff... jobb ebbe bele sem gondolni. Persze ha valamilyen úton, módon, és látszólag megoldódna, az évekig tartó viszály, ami rengeteg ártatlan és ártó embert ragadott magával... akkor sem lenne ám nyugalmunk, de nem ám! Hajajj, na, ekkor jönne média, az újság, a tévé, a rádió... Paramont Pikcsörsz, Dizni, Halivúd, Kovi... és kezdődne előröl az egész: a jogdíjjak miatt.NA KÉREM! Kinek kell ez? Ugyi, hogy Senkinek.Na, ezért nem mondom el, mit is akartam készíteni.DE!Szívből, szívnek, szívesen, következzék egy szívhez szóló és szívszorongató étek.ui.: nincs, mert még abból baj lehet :)
CSEMEGESZÍV SALÁTA,


MAGÁBA VAGY SZENDVICSBEHozzávalók:2 db sertésszív1 nagy fej vöröshagyma8-10 dkg csemegeuborka4 ek. vörösborecet1 ágacska rozmaring
1/2 db citrom3 db babérlevélcukor bors, sóolívaolajA sertésszíveket alaposan megmossuk, majd sóval, citrommal és babérlevéllel ízesített vízben puhára főzzük.Amikor kellően kihűlt, szépen felcsíkozzuk (az esetleges nem odavaló részeket kivágjuk).A vöröshagymát vékony félkarikákra szeleteljük, egy tálba rakjuk, picit lesózzuk és kb. 10 percig pihentetjük. Ez idő alatt, az uborkát is felcsíkozzuk.
A hagymát és az uborkát összekeverjük, meglocsoljuk a borecettel, hozzáadjuk a csíkokra vágott szívet és annyi vízzel öntjük fel, amennyi épp ellepi, sózzuk, borsozzuk, aprított rozmaringgal és egy csipetnyi cukorral ízesítjük. Pár kanálnyi olívaolajjal meglocsoljuk, jól összeforgatjuk és hűtőben, letakarva, néhány órán át érleljük, de ez egy egész éjszakányi idő is lehet.Jófajta barna kenyérrel kínáljuk; vagy ahogy én tettem, lecsepegtettem a levét, kevertem hozzá, még egy kis olajat és ruccolával kiegészítve szendvicsként fogyasztottam.
Csak 1 ötlet: olíva