Répa és kömény avagy Azt hallottam

  • 2016.09.16.
  • 7

A minap a tévében, valamelyik nagy szakácstól, azt hallottam, hogy a répához jól passzol a kömény......és valóban csak hallottam, mert épp valami mással voltam elfoglalva, a tévé meg csak úgy ment mellettem.Ezért az, hogy milyen kömény, és milyen répa, és miféle ételt készített vele a szaki, az lényegében, és utólag értékelve - tökmindegy volt.Teljesen véletlenül akadt itthon némi répám és köményem, tehát...Világ ide, világ oda, egy magyaros hangulatú ételt sikerül összedobom ;)SÁRGARÉPÁS SERTÉSRAGU,

KÖMÉNNYEL ÉS TARHONYÁVALHozzávalók:80 dkg sertéscomb vagy lapocka
35 dkg sárgarépa2 fej vöröshagymaőrölt és egész köménypetrezselyem zöldje bors, só(liszt)A húst és a megtisztított sárgarépát, hasonló méretű kockákra daraboljuk, ezt most célszerűbbnek tartom kisebbre vágni.A hagymát felaprítjuk, forró zsiradékon üvegesre sütjük,
hozzárakjuk a hús, majd amikor a hús már "kifehéredett", jöhet a sárgarépa. Megsózzuk, megborsozzuk, őrölt és egész
köménnyel ízesítve, pörkölt módján készre főzzük. A főzés végé, ha sűrűbbre, szaftosabbra szeretnénk, lisztszórással (staubolással) sűríthetjük, tálalás előtt aprított petrezselyemzöldet kavarunk hozzá.Köretként, tarhonyát ajánlok, de ez legyen mindenki saját választása.
TUDTAD? "A sárgarépában található K-vitamin a véralvadás és a sebek gyógyulásában játszik szerepet, rosttartalma pedig segíti az emésztést, és egészségesen tartaja szívet."