Tarja és sali avagy Amíg az idő engedi

  • 2016.08.29.
  • 0

Grill egyszerűen, semmi cicó; amíg az időjárás megengedi ;)
GRILLEZETT TARJA, KAKUKKFŰVEL










ÉS FETÁS SALÁTÁVAL
A hús: 4 adag sertéstarja (kb.1 kg)a páchoz:2-3 ek. mustár (pikánsabb ha Dijoni )kakukkfűborsesetleg fokhagymaolajA saláta: 40 dkg koktélparadicsom15 dkg Feta sajt vagy Krémfehér sajt 3-4 szál szárzeller2-3 szál újhagyma (csemegehagyma)az öntethez:citromlékakukkfűolívaolajsóA tarját felszeleteljük, igény szerint klopfoljuk (vagy nem).Majd a mustárt, a fűszerekkel összekeverjük és alaposan betapicskoljuk vele a hússzeleteket. Olajba fojtva, hűtőszekrényben, minimum 1 egész napig érleljük (az érlelés lehet több 2 akár 3 (+) is, de ez esetben ajánlatos,egy tiszta eszközzel (villa) a szeleteket át forgatni, szükségesetén olajat önteni rá).A bepácolódott hússzeleteket, grillen szépen megsütjük.
Közben elkészítjük a salátát.A zöldségeket ízlésünknek megfelelően eldaraboljuk.Az öntetet összekavarjuk, majd beleforgatjuk a zöldségeket és a Feta sajtot, jól lehűtve tálaljuk. No kérem, mind az jól látszik a receptúrában, nem írtan szigorú mennyiségeket, mert "a recept csak térkép, de az ember maga dönti el; hogy merre megy" J.Pepin