Lecsó és kapor avagy Szín a szürkében

  • 2016.08.25.
  • 4

Esmét egy röpke példa arra, hogy egy kicsit eltérő, szokatlan ízesítéssel is könnyen színt vihetünk a hétköznapok étkezéseibe.Pl. a kapor és a lecsó, na meg egy kis cukkini
;) Egyébként a kapor jelentős antimikrobás hatásának köszönhetően, hozzájárul az immunrendszer fejlődéséhez; illetve nyersen fogyasztva értékes antioxidáns.SZŰZÉRMÉK, KAPROS-CUKKINIS „LECSÓVAL”Hozzávalók:60 dkg szűzpecsenye4 db paprika2 db paradicsom1 db saláta cukkini1 nagy fej vöröshagyma2 ger. fokhagymakaporbors, sóolívaolajA szűzpecsenyét felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és szépen megsütjük, tálalásig melegen tartjuk.
A vöröshagymát és a paprikát félkarikákra vágjuk és együtt, elkezdjük, pirítani.3-4 perc elteltével, hozzáadjuk a szintén félkarikákra darabolt cukkinit és megsózzuk.Közben felkockázzuk a paradicsomot, majd az utolsó szakaszban ezt is hozzáadjuk; aztán néhány perc alatt készre pároljuk, kaporral ízesítjük.Egy kevéske kapros olajjal meglocsolhatjuk és párolt rizzsel körítve tálaljuk.