Csoki és szezám avagy Blogot kóstoltam

  • 2016.07.01.
  • 9

No comment, és bocsesz FŰSZERMÁNIA GABI !Egy kicsit megcsúszva, de a határidő nyújtást tartva sikerült elkészítenem (az utolsó pillanatban) a „pályamunkámat” Anditól aki a
Xsara konyhát
vezeti és teszi közzé próbálkozásait.A választásom egy kekszre pontosabban
a Halva szeletre esett.....és tölem talán megszokott módon, egy ici-picit változtattam az elkészítése során.
HALVA SZELET
Hozzávalók:20 dkg liszt (átszitálva)6 dkg szezámmag3 dkg fehércsokoládé2 dkg étcsokoládé7,5 dkg barnacukor
12 dkg vaj 1 db tojás 1 csipet só A csokoládékat összeaprítjuk, összetörjük, majd az többi hozzávalóval, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
Egy frissentartó fólia segítségével, hengerré formázzuk és kb.1 órára hűtőbe tesszük.Aztán a fóliából kicsomagolva vékony szeletkékre vágjuk, egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és előmelegített sütőben 2-3 fokozaton 15 percig sütjük.Hmmm... nem rossz, ilyent se csináltam még.Má igen ;)