Gomba és tojás avagy Megint majdnem

  • 2016.06.14.
  • 7

Úgy látszik, ezek ilyen napok tegnap a krumplis tésztát kívántam, ma meg a tojásos gombát (nyulicát).TOJÁSOS GOMBÁVAL TÖLTÖTT SERTÉSKARAJHozzávalók:4 db 15 dkg-s sertéskaraj szelet15-20 dkg rókagomba4 db főtt tojásmajoránnabors, só
+ liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshozA köret: főtt burgonya karikára vágva, megpirítva, köménnyel és újhagymával.A gombát kis darabokra vágjuk és egy kevés zsiradékon lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk és majoránnával ízesítjük.A főtt tojásokat egy villa segítségével összetörjük és összekeverjük a gombával.A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, elosztjuk rajtuk a tölteléket, majd félbe hajtva a klasszikus módon panírozzuk és forró olajban szép pirosra sütjük.
A tejfölös uborkasaláta kimondottan illik hozzá.