Burgonya és gomba azaz Ezt is el kell használni

  • 2016.06.03.
  • 1

A következő ételben, illetve a receptben nincs semmi különös.Paprikáskrumpli, ezt kívántam.Igen ám, de itt ez a kis gomba, muszáj elhasználni ezt is...NA! itt álljunk meg egy pillanatra...paprikáskrumpliba, gomba?Igen; és ha visszakérdezhetek - Miért ne?Mert nem úgy szoktuk!
Valóban csak úgy lehet főzni, ahogy azt az emberfia megszokta, vagy néha egy kis Fantáziával, Bátorsággal, és Jó étvággyal, tudunk egy ici-picit variálni az ételeinken? Tudom ehhez kell az, hogy nem legyünk válogatósak, urambocsá' finnyásak, és ami fontos, talán a legfontosabb, hogy ne azt az ízt várjuk, keressük, amit az elmúlt 10-20-30 évben megszoktunk, hisz'
mannát varázsoltunk, egy új étket készítettünk!
Fog ez menni, hajrá!PAPRIKÁSKRUMPLI, GOMBÁVALHozzávalók:50 dkg sertés apróhús1 pár debreceni1 kg burgonya15 dkg gomba2 fej vöröshagyma3 ger. fokhagyma2 db paprika2 db paradicsom1 db babérlevélfűszerpaprikaőrölt köménybors, sóA húst felkockázzuk.A vöröshagymát felaprítjuk és sertészsíron üvegesre sütjük, hozzáadjuk a húst és amikor egységesen kifehéredik, meghintjük a fűszerpaprikával, befűszerezzük, zúzott fokhagymával ízesítjük, elkavarjuk és egyből felöntjük annyi vízzel ami épp ellepi.A gombát megtisztítjuk és akkor adjuk hozzá,
ha a hús már egyet rottyant; ettől kezdve pörkölt módján főzzük.Az utolsó kb.25 percnél jöhet a cikkekre vágott burgonya; a legvégén, egy jó forralásnyi időre, belerakjuk a félkarikákra darabolt debreceni kolbászt is.Készre főzzük és egy pohárka bor ( vagy kettő) kíséretében tálaljuk.