Túró és kása avagy Egyszerű gyönyör, hús nélkül

  • 2016.04.26.
  • 6

Azokon a bizonyos nehéz napokon, legalább évente egyszer-kétszer, az emberfia tiszteletből vagy muszájból, de betartja a szokásos dolgokat; aki pedig nem, azt is tiszteletben kell tartani.Természetesen itt a „húsmentes” napokra gondolok.Ki így, ki úgy; el kell fogadni, mielőtt görcsössé válik. Bizonyára Ti is tapasztaltátok már a környezetetekben, hogy néhányunk, „nagyon szépen” betartja illetve végig „szenvedi” ezeket a napokat.Na kérem, ezt az étket pontosan egy hónapja is elkésztettem mert nagy péntek volt.Oké.De akkor mééért, akarok ma is ilyent enni?...Mert finom, és igen lehet
hús nélkül is gyönyörű a nap ;)
ÍZLETES KUKORICAKÁSA, TÚRÓVAL

ÉS ROPOGÓS HAGYMAKARIKÁKKALHozzávalók:30 - 35dkg kukoricadara25 dkg túró1 nagy fej vörörhagyma2 ger. fokhagyma1 nagy evőkanál vajlisztőrölt köménybors, sóJelen esetben, kb.1,5 liter forrásban lévő sós vízhez, szórtam a kukoricadarát, és lassú tűzön, „folyamatos”! kevergetéssel 10-12 percig puffogtatva főztem, ízesítésnek egy picike őrölt köményt, borsot, és zúzott fokhagymát használtam, majd 5 percig fedő alatt pihentettem, de a tűzről már lehúzva. Tálalás előtt 1 kanál vajat kevertem hozzá.(A dara, a korától és a gyártótól függően lehet kissé eltérő minőségű; de +vizet, főzés közben is adhatunk hozzá, viszont csak finoman, illetve igényünk szerint, hogy mennyire szeretnénk sűrűre.)A vöröshagymát vékonyan felkarikáztam lisztbe forgattam és forró olajban pillanatok alatt piros, ropogósra sütöttem és egy szűrőlapáttal, egyből konyhai törlőpapírra szedtem, hogy a felesleges zsiradékot feligya.A kása tetejére halmoztam a túrót, és a hagyma karikákkal koronáztam.(Megszórhatjuk fűszerpaprikával,