Spenót és gomba avagy Pihi, időben

  • 2015.12.25.
  • 4

Most még erős vagyok!Most még meg tudom tenni!Mert a tegnapi vacsi után, már most jól esik egy kis lazítós ebéd, aztán jöjjön aminek jönnie kell......este megyek Töltött káposztázni.BÉBISPENÓT SALÁTA, ALMÁVAL,


FETA SAJTTAL ÉS PIRÍTOTT GOMBÁVALHozzávalók:10 dkg bébispenót10 dkg Feta sajt (vagy krémfehérsajt)25 dkg laska gomba1 db alma3 ger. fokhagyma1/2 citrom levebors, sóolívaolajEz egy frissen késztendő saláta.A megtisztított laskagombát vékony csíkokra vágjuk, a fokhagymagerezdeket pedig gyufaszál vastagságúra.Egy serpenyőben olívaolajat melegeítünk, majd beleszórjuk a gombát, kb. 5 perc alatt szépen megpirítjuk, az utolsó pillanatban hozzáadjuk a fokhagymát, és csak most sózzuk, borsozzuk, illetve ráfacsarjuk a citromlevet, és már le is húzzuk a tűzről.Közben a bébispenótot tányérakra halmozzuk, az almát felcsíkozzuk rászórjuk a spenótra, aztán rámorzsoljuk a Feta sajtot, majd ráhalmozzuk a friss, még forró gombát, és az olajával meglocsoljuk.Nem nagyon kapkodtam ezért 15 perc alatt készültem el vele....és ne felejtkeyyetek meg a Szülinapi játékról sem !!!>>> ide kattincs, itt vannak a kérdések, és ezek az ajándékok <<<