Sonka és gomba azaz Egyszerű és ünnepi

  • 2015.10.09.
  • 4

Nahát ebben aztán tényleg nincs semmi extra. Talán már készítettünk ilyent vagy ilyesmit, én most épp csak egy ici-picit csavartam rajt.
Na, nem is húzom tovább...
GOMBÁVAL ÉS SONKÁVAL TÖLTÖTT,

BUNDÁS KARAJ, PÁROLT RIZZSEL

ÉS MOSOLYGÓ SÁRGARÉPÁVALHozzávalók:60 dkg sertéskaraj10 dkg füstölt sonka (szeletelt)15-20 dkg laskagomba1 fej vöröshagyma20 dkg sárgarépa25 dkg rizs2 ger. fokhagymamajoránnabors, só
liszt, tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz
(illetve mint azt nemrég írtam, a panír tojáshoz, darabonként 1 teáskanál mustárt keverhetünk)A tisztított laskagombát felcsíkozzuk, feldaraboljuk és a félkarikára vágott vöröhagymával szépen lepirítjuk (ezt a műveletet úgy célszerű csinálni, hogy sózás nélkül pirítjuk és csak amikor már megpirult akkor sózzuk; ha előbb sóznánk, akkor a só kioldja a gombában levő nedvességet és az inkább párolódik, persze így is lehet, de ez esetben teljesen pároljuk el a levét).A karajt, nyitott szeleteléssel 4: 15 dekás adagra szeleteljük, klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.A sonkaszeleteket ráfektetjük a karajszeletekre, majd rá osztjuk a lé nélküli! gombát, majoránnával megszórjuk és ügyesen összehajtjuk, „összepasszítjuk” őket, a szokásos módon panírozzuk és bő olajban kisütjük.