Hús és zöldség azaz Egy fazék szeretet

  • 2015.10.06.
  • 4

Olyan sokat gondolkoztam azon, hogy mi legyen a mönü?, zöldség esetleg hús, hogy a végén...HÚSOSFAZÉK, SOK ZÖLDSÉGGELHozzávalók:70 dkg sertés lapocka (lehet vegyes, pl. marhalábszárral)2 fej vöröshagyma 15 dkg sárgarépa10 dkg petrezselyem gyökér15-20 dkg zöldborsó 1 db saláta cukkini4 db paprikasnidling (metélőhagyma)őrölt rozmaring
fűszerpaprikabors, só
A sertéslapockát felkockázzuk és az aprított vöröshagymával, a paprika felével, kevés fűszerpaprikával, borssal és rozmaringgal, pörkölt módján főzzük.45-50 perc elteltével beleszórjuk a felkarikázott répát és gyökeret, majd a puhulásukhoz igazítva, kb. az utolsó 15 percben jöhet bele a borsó, aztán a cukkini és a maradék paprika felkockázva.Készre főzzük, utóízesítjük, tálaláskor megszórjuk bőségesen aprított snidlinggel; köretként a friss kenyeret ajánlom, de ez legyen mindenki saját választása.(Ha, és amennyiben marhahússal vegyesen készítjük, akkor ügyesen össze kell hangolni a húsok puhulási idejét, vagy főzzük külön a marhátját :) de! ügyesen el lehet használni a fagyasztó mélyén lapuló 1-2 adag pörköltet is hozzá.)