Zúza és tárkony

  • 2015.08.13.
  • 8

Tegnapelőtt ugyibár a zúzapörköltet, elevenítettem fel, illetve ajánlottam figyelmetekbe. Ma egy olyan ötlettel traktállak bennetek, amit mindenki ismer, mindenki hallott róla, de ha arra kerül a sor, mégsem „meri” ügyesen elhasználni: A maradékot. (persze ha van) Igen, tudom, van ahol ez nem egyszerű dolog, mert (ezt sajnos nem tudom szebben mondani) kicsit finnyás a család, és megszólják a háziasszonyt, ha...-Tegnap (vagy épp tegnapelőtt) is ez volt!-Ha jobban megfigyeljük, azért csak bizonyos ételeknél van ám ez így.
Például: jaj, ma is zúza; jajj, ma is káposzta; jajj, ma is bab; jajj, ma is akármi...Azt viszont, hogy :jajj, ma is hús....- azt valamiért, kevesebbet vagy inkább egyáltalán nem lehet hallani.
Na, de nem akarok jobban elkanyarodni a mi ügyünktől, a zúzapöritől, aminek a maradékából is könnyen elkészíthető ez a kis pompás tápláló leves; természetesem frissen is főzhetjük a zúzapörit. Mondhatnám, az alap ugyan az.TÁRKONYOS ZÚZALEVES, TEJFÖLÖSEN Hozzávalók:60 dkg csirkezúza80 dkg burgonya 2 szál sárgarépa 2 nagy fej vöröshagyma4+1 ger. fokhagyma30 dkg paprika20 dkg paradicsom1 p. tejöl 2 db babérlevélfűszerpaprikatárkony kömény