A gomba, a borsó és a csibe avagy A furfangos körítés

  • 2015.08.17.
  • 9

Nem is olyan rég írtam, hogy a gomba, milyen egészséges, milyen fincsi, és milyen praktikusan, furfangosan tölthető, szinte bármivel.Most is erre következzen egy példa illetve egy Őrült ötlet, hogy miként tudunk formabontó körítést varázsolni, egy-két hozzávalóból. ÍZLETES CSIBETEKERCS,


BORSÓVAL TÖLTÖTT GOMBAFEJEKKELHozzávalók:4db, 15 dkg-s csirkemell
4-8 szelet baconfűszerpaprika mustárrozmaring12-16 db gomba25 dkg zöldborsó1 p. tejfölreszelt sajtbors, sóA csirkemelleket, ügyesen felnyitjuk, kiterítjük, kissé megklopfoljuk sózzuk, borsozzuk, a belső felüket vékonyan megkenjük mustárral, meghintjük fűszerpaprikával és aprított rozmaringgal, majd feltekerjük és a bacon szeletekbe göngyöljük őket (mérettő függően 1,-2, db).Egy tepsibe rakjuk a tekercseinket, egy kevéske olívaolajjal meglocsoljuk, egy kis vizet, vagy fehérbort önthetünk alá, fóliával betakarva, közepes erősséggel, kb.:30 perc
alatt megsütjük.Közben a zöldborsót megfőzzük, a gombákat megtisztítjuk; a gombák szárrészét, felaprítjuk és lepirítjuk.
Egy másik tepsit szintén meglocsolunk olajjal, és a gomba kalapokat belehelyezzük, ha túl billegős lenne, akkor egy kis talprészt vághatunk rájuk.