Mönü 2. azaz Szükség az ismétlés annnya

  • 2015.05.22.
  • 9

...és íme a második mönüm amit első sorban én, de a szükség is szült XDFINOM LEVES a burgonya főzővizébőlA mamikámtól lestem el a következő praktikát....és még ki tudja hányat :) A megpucolt burgonya főzővizét soha nem öntötte el, hanem egy kevéske fokhagymás rántást készített hozzá, amibe egy kis fűszerpaprika is került és jó sok házi, cérnametélttel, friss petrezselyem zölddel koronázta ezt a ritka finom levest.
SERTÉSSZELET CUKKINIS BUNDÁBAN,



ALMÁS - BURGONYASALÁTÁVALHozzávalók:60 dkg sertéskaraj50 dkg cukkini1 ger. fokhagyma 2 db tojás12 dkg liszt1/2 dl tejborsikafűsóa salátához:60 dkg burgonya2 db alma1 p. tejföl1 ek. mustár1 ek. tormaszerecsendióbors, só
A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük és lesózzuk.
A karajt felszeleteljük, klopfoljuk, sózzuk és meghintjük borsikafűvel.
A cukkinit 10-15 perc elteltével, alaposan kinyomkodjuk, és a tojásokkal a liszttel és a tejjel sűrű masszává keverjük, 1 gerezd zúzott fokhagymával és szükség szerint sóval ízesítjük (csak finoman, ugyi a cukkinit és a húst is sóztuk)A hússzeleteket először lisztbe (nem szerepel a hozzávalók közt), majd a cukkinis masszába mártjuk és takaréklángon, bő zsiradékban megsütjük.A salátához a tejfölt, a mustárt, és a tormát egy tálban összekeverjük, szerecsendióval és sóval ízesítjük (ha túl markánsnak találjuk az ízét, egy kis porcukorral enyhíthetünk rajt).
A megfőtt burgonyát és az almát felcsíkozzuk és alaposan összekavarjuk az öntettel; tálalásig hűtőben tartjuk.