Mártogassunk, kenegessünk 1.

  • 2014.12.27.
  • 6

Az büféasztal színesítő részei lehetnek a különféle „darabos” kenegetős, mártogatós, krémek, pástétomok, és ezeket a pompás kis dolgokat, egyszerűen csak dip-nek nevezünk. A lefontosabb, hogy finomak és csak a fantáziánkon múlik mit és mennyit teszünk bele.
Ismét mondom, amit leírok az csak egy ötlet; nem nagy adag (persze kinek-hogy) és bátran alakítsuk kedvünkre az állagát, az ízét, a fűszerezését, variáljuk a hozzávalókat és bízzunk magunkban :)
FETA SAJTOS-CUKKINI DIP,


MÉZZEL ÉS FOKHAGYMÁVALHozzávalók:1 db saláta cukkini10 dkg feta vagy krémfehérsajt1-2 ger. fokhagyma (ízlés szerint)1 ek. mézoregánósóA cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük és enyhén! (a sajt is sós lesz) lesózzuk, 10 perc pihentetés után megnyomkodjuk, de a levében hagyjuk. Ezután belemorzsoljuk a fetát és egy villa segítségével összedolgozzuk, mézzel, oregánóval és ízlés szerinti zúzott fokhagymával ízesítjük; ha kíván még sót akkor sózzuk. Ennyi.Jól lehűtve, pirítóssal, kétszersülttel, különböző pékárukkal kínáljuk.