Szakácsmustra: Rachel Allen

  • 2014.06.20.
  • 8

Ez a második szakácsmustra amin részt veszek és kezdek rákapni a dologra. Főleg úgy, hogy most már, tudatosan az egyszerű recepteket keresem. Olyan egyszerűeket mint a következő, szinte csak úgy összeszórós étek. Nem kell hozzá sok minden, de az ügyesen összeválogatva. Rachel (ha már így összejöttünk) illetve a fordítás pörköltnek nevezi, de ez inkább egy ragus varázslat, mert ugye mi, tudjuk mi az a pörkölt, és ebből nem engedünk. Most, hogy így gondolkodom, csak meg kellene főznöm ennek a kis egyszerűségnek a magyarított változatát.

PARADICSOMOS-BABOS CSIRKEPÖRKÖLT CHORIZO-VAL6 személyre
Hozzávalók:6 db csirkecomb v. 1 nagy egész csirke eldarabolva15 dkg chorizo v. jóféle magyar kolbász2×400 g darabolt paradicsom konzerv2×400 g fehérbab konzerv v. 200 g száraz fehérbab megfőzve, leszűrve6 ger. fokhagyma2-3 ek. olívaolaj 1 tk. kristálycukor bors, sóízlés szerint citromléEgy tűzálló edényben, forró olívaolajban egy-két perc alatt, minden oldalukról megpirítjuk a kétfelé vágott csirkecombokat. Ezután sózzuk, borsozzuk, és mellé szórjuk a kocákra vágott kolbászt (negyed karikák) illetve a szintén nagyobb kockákra darabolt fokhagymát; ezekkel is pirítjuk egy kis ideig, vigyázva, hogy a fokhagyma meg ne égjen. Amikor ezzel is meg vagyunk ráöntjük a paradicsomokat egy kiskanálnyi cukort belekeverünk és lefedve (mondjuk fóliával) gázsütő 6 fokozatán 35 percig sütjük illetve addig amíg a hús meg nem puhul. Az utolsó 5-10 percnél, levesszük a fedőt belekeverjük a lecsepegtettet babot és picit erősebb fokozatom összerottyantjuk. Ízlés szerint pár csepp citromlével pikánsabbá
tehetjük; köretnek kagylótésztát vagy rizst kínálunk.