Kisvárosi konyha avagy Varázslat hétköznapokra 8.

  • 2013.10.31.
  • 7

Mint azt, ezen fejezetem első okoskodásában írtam; nem olyan rosszak azok a porlevesek, vagy legalább is ügyesen fel lehet őket javítani. :)Akkor most következzen egy példa erre. A főszereplő egy 3 tányéros Zöldségleves kagylótésztával.Hoppá! 3? ilyennel sem találkoztunk a régi szép időkben; mert szerintem valamikor 4 tányérosak voltak az efféle levesek. Aztán jöttek a 2 tányérosak, és a bögrések (1); ma már itt vannak a 3-asok, de jó. Persze tudom, ez azért van, mert a kedves gyártók nem akarják „annyira” megdrágítani..., illetve kímélni szeretnék a pénztárcánkat (meg a gyomrunkat) ...Valószínűnek tartom hamarosan kapható lesz, gazdagoknak és nagy evőknek az 5 talán 6 tányéros is. :)Nem ragozom tovább, íme egy 3-as 4 főre.ZÖLDSÉGES PULYKARAGULEVESHozzávalók:20 dkg pulykamell vagy csirkemell5 dkg húsos szalonna1 ger. fokhagyma1 p. tejföl
1-2 ek.liszt
őrölt köménysó 1 tasak öldségleves kagylótésztával
A pulykamellet és a szalonnát kis kockákra vágjuk, majd egy kevéske zsiradékon szépen megpirítjuk őket. Ezután hozzádobjuk az apró kockára darabolt fokhagymát, sózzuk és őrölt köménnyel ízesítjük. Felönt