Saláták uborkából 5.

  • 2013.09.06.
  • 1

Tiszteletem a görögöknek!Az eredeti Feta sajt, juh vagy kecske tejből készül, és görög!2002 óta Feta név illetve sajt védett termék, bár ezt a
francia sajt termelők akkoriban
megtámadták; de kompromisszumként
Görög feta vagy Peloponnészoszi feta (ez utóbbi csodálatos lett volna :) nevet ajánlották; sikertelenül.Az eredeti Feta sajtot sós lében vagy savóban érlelik, jellegzetes íze attól is függ hogy a tejet adó állatok milyen zöldet és milyen vadontermő gyógy-, és fűszernövényeket legelnek.A Feta sajt is nagyon sok oldalúan felhasználható, mint azt már nálam is láthattátok; helyette (lényegesen olcsóbb) nyugodtan használjunk Krémfehér sajtot ami tehén tejből készül; ötletes elnevezései Fetta, Fita, Fetaki, Fitaki, stb.Talán érdekes lehet, hogy bár görög, de elnevezése az olasz fetta - szelet, szeletelni - szóból ered.GÖRÖGÖS UBORKASALÁTAHozzávalók:80 dkg salátauborka25 szem zöld olívabogyó 4 ger. fokhagyma15 dkg Feta sajt2 p. natúr joghurt (1/150g)1 nagy csokor petrezselyemzöld
3 ek. olívaolaj oregánó