Kisvárosi konyha avagy Varászlat héköznapokra 4.

  • 2013.09.12.
  • 1

Az egyszerűség kedvéért - no comment.Talán csak annyi, hogy mire jó az olcsó Parizer :)PÁRIZSI SALÁTA, KAKUKKFŰVELHozzávalók:35 dkg Párizsi felvágott30 dkg burgonya1 db savanykás alma1 nagy tubus majonéz1 db natúr tömlős sajt1 p. tejföl1 ek. ecetes tormakakukkfűporcukorsóA burgonyát megfőzzük, felkockázzuk és kihűtjük.A majonézt, a tejföllel és a sajttal kikeverjük, majd a tormával, kakukkfűvel ízesítjük; ízlés és igény szerint sózzuk, cukrozzuk.A Párizsit és az almát is a burgonyához hasonlatosan felkockázzuk és az egészet beleforgatjuk a majonézes öntetbe, jól lehűtjük.Ha teszünk félre egy kevéskét a Párizsiból és a kakukkfűből, akkor tálaláskor díszíthetjük velük ezt az egyszerű kis salátát.Csak 1 ötlet: Aki a markánsabb ízeket szereti, próbálja meg a burgonya helyett (vagy felesben) lilahagymával (kb.: 3 fej), de ez esetben tegyünk hozzá meg egy almát és a párizsi is lehet több :)