Variációk egy témára: mozzarella, paradicsommal 3.
- 2013.08.29.
- 2
Megint csak azt tudom mondani, merjünk kilépni a megszokott dolgokból!Amit ma kínálok nektek az nem más, nem különleges, nem bonyolultabb csak a hagyományos felfrissítése, na meg egy kis plusz :)
CIRÓBÁCSI
CAPRESE SALÁTÁJAHozzávalók: 1adagra 1 db mozzarella5-6 db koktél paradicsom1/2 ger. fokhagymanéhány szem kapribogyó
friss bazsalikombors, sóolívaolajpirítós
A mozzarella sajtot, legalább félórával felhasználás előtt elővesszük, kiszedjük a levéből, felszeleteljük és hagyjuk, hogy átvegye a konyha hőmérsékletét, tehát ne legyen hűtő-hideg.
Közben a koktél paradicsomokat felnegyedeljük, a fokhagymát apró kockákra vágjuk.Elkészítjük a pirítósokat (én játszottam egy kicsit és nagy méretű pogácsa szaggatóval kiszúrtam; ez egy ötletes megoldás tálaláshoz, ha vendégeink vannak). A meleg pirítósokra egyből rátesszük a felszeletelt mozzarellát és egy-egy bazsalikom levélkét bujtatunk a szeletek közé.
Egy kis serpenyőben két-három kanálnyi olívaolajat felforrósítunk, beledobjuk a paradicsomot, a fokhagymát valamint a kapribogyót, sózzuk, borsozzuk és 10-15 másodperc alatt átforrósítjuk, majd egyből rászedjük, meglocsoljuk vele a sajt szeleteket.
Ez így leírva, talán egy kicsit bonyolultnak tűnik, de sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnátok.
A szerzőről
Őrülten jó ételek