leCsókolom

  • 2013.08.11.
  • 1

Mint azt már a napokban említettem; ilyentájt, tiszteletünket róva a szezon mennyei mannái előtt, használjuk őket mély átérzéssel és kiemelt figyelemmel.Példának okáért itt van a paprika, a paradicsom azaz a LECSÓ, az isteni lecsó amit ezer módon, -na jó, legalább száz, de most hirtelen közel tíz eszembe is jut,- tudunk elkészíteni. Mindenkinek meg van a saját, házi kedvence, nálunk a tejfölös (amin sokan meglepődnek :/ ??) és a cukkinis illetve a cukkinilecsó nokedlivel, ami teljesen véletlenül a mai ebédem volt.CUKKINILECSÓHozzávaló:1 kg cukkini2 db paprika2 db paradicsom1 nagy vöröshagyma2 ger. fokhagymaegész köménysó2 pár debreceni kolbászA vöröshagymát félkarikára szeleteljük és egy kevés zsiradékon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a felcsíkozott paprikát. Tíz perc elteltével, nagy lyukú reszelőn belereszeljük a cukkinit és beleszórjuk a felkarikázott debrecenit, megsózzuk és egész köménnyel ízesítjük. Amikor a cukkini elérte a kívánt puhaságot (pár perc) hozzárakjuk a vékony gerezdekre darabolt paradicsomot valamint az aprított fokhagymát és még egy utolsót rottyintunk rajta.Én galuskával szeretem, de a rizs és a burgonya is megfelel köretnek, illetve aki úgy kívánja friss, puha kenyérrel is fogyaszthatja.Csak 1 ötlet: egy pici majoránna ezt az ételt sem rontja el :)