Egyszerűen, fűszeresen

  • 2013.08.21.
  • 2

Bár bíztam magamban, de ez a tésztaételem a vártnál jobban sikerült.
A zsálya, a bors és a az a kis fokhagyma bámulatos, „csípős” hangulatot varázsolt a tányéramra. SPAGETTI, ZSÁLYÁVAL ÉS PADLIZSÁNNALHozzávalók:35 dkg spagetti1 db padlizsán1 fej vöröshagyma
1 ger. fokhagyma1,5 dl tejszín1 dl fehérborfriss zsálya (bőségesen) olívaolajbors, sóA padlizsán felkockázzuk és olívaolajon szépen megpirítjuk, majd közé dobjuk a szintén kockára vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk és először a borral, aztán a egy kis vízzel felöntjük. Addig főzzük a padlizsánt amíg szépen (nagyon) megpuhul ekkor hozzáöntjük a tejszín, beleszórjuk a durvára vágott zsályát és a zúzott fokhagymát, jól kiforraljuk. Közben a spagettit kifőzzük és a mártásba forgatjuk; forrón tálaljuk.