Egy krémisztő kaland a tökömmel

  • 2013.08.28.
  • 2

A fene tuggya méér?! de a tökfőzeléknek van egy rossz marketingje és ezért a gyerekeket kilehetne vele üldözni a nagyvilágból. Ezek a gyerekek pedig felnőttek lesznek egyszer és akkor már megfogják enni a finom tökfőzeléket (legalább a gyerekek előtt).Valljuk meg az igazat, valóban a főzőtöknek nincs semm... olyan tök íze van; de milyen is az a tök íz? Számtalanszor találkozhatunk ezzel a kifejezéssel és ilyenkor valószínűleg arra gondolunk, hogy íztelen.., vagyis, hát, szóval mégis csak olyan tök ízű. Ez nem biztos, hogy rossz, mert ha „nincs íze” akkor, szinte bármilyen irányba eltudjuk vinni egy ügyes ízesítéssel. Természetesen ehhez az is kell, hogy tudjunk elvonatkoztatni a „pfújj töfőzeléktől”.
Más. Ezt már egyszer írtam és egész „elgondolkodtatónak” találtam. Felnőttkorban, fogjuk rá mindenki szereti
megeszi a tökfőzeléket; húspogácsával, fincsi pörkölttel vagy éppen ahogy mi a Mamikámmal kedveltük, burgonyagombóccal. Ha tudományosan szemlélődünk, nem tudjuk nem észrevenni, hogy a tökfőzeléktől mindenki eltelik; a tányér alján mindig marad egy-két... kanállal belőle, de a fasírt, a pörkölt és két szelet kenyér, az tuti elfogy.-Jajj, szétpukkadok, annyit ettem! Ez már nem megy le :/
:)
A következő levesemmel (ha már ennyit beszéltem a főzelékről) megpróbálok egy picikét más ízvilágot felvázolni; és ha ez valakinek bejön, amit nagyon remélek, az jó úton halad a klasszikus tökőzelék megkedveléséhez.


NYÁRI TÖKKRÉMLEVESHozzávalók:80 dkg főzőtök20 dkg sárgarépa1 db szép paradicsom1/2 citrom1 ek. kristálycukor 2 ger. fokhagyma2 dl főzőtejszínétkezési keményítőolívaolaj friss kaporőrölt köménybors, só
Betétnek: