Variációk egy témára: mozzarella, paradicsommal 1.

  • 2013.06.06.
  • 2

Sokan nem értik mit lehet szeretni a mozzarellán...„Azért mert tesznek hozzá egy kis paradicsomot meg bazsalikomot aztán meglocsolják olajjal - és egyből salátának nevezik, az szép dolog; de a mozzarella attól még nem lesz jó!”Végül is megértem azokat az emberkéket akik így gondolkodnak és úgy esznek, hogy a szájukban próbálják kielemezni az étel alkotóelemeit külön-külön;
a mozzarella nem jó, íztelen, „megasztán vízbe van ásztatva” pfújj. Helyette inkább vegyünk „fincsi” trappis piros csomagolású saj valamit < egészségükre váljék.
Azért én tennék egy-két próbát a mozzarella védelmében. Ez nem fog másról szólni, mint arról, hogy milyen módon illetve miféle kiegészítőkkel lehet feldobni ezt a sajt félét, amit nem mellesleg neveznek a mediterrán konyha királynőjének, az asztalok gyöngyének és még fehér aranyként is emlegetik.A mozzarella eredetileg (és a valódi), a vizibivaly tejéből készül a mai napig is, és ez D.O.P jelzéssel látják el, illetve Mozzarella di Buafala néven hoznak forgalomba. A nagy népszerűségre való tekintettel ma már készítik tehéntejből is, és szinte 100% hogy ezt találjuk a boltok polcain; sorry, de fogadjuk el, hogy ez csak mozzarella jellegű sajt. Ez a mi mozzarellák, és nyugtassuk magunkat azzal, hogy nem nagy a különbség.MOZZARELLÁS SZENDVICS,








PARADICSOMMAL ÉS MANDULÁS PESTO-VAL

Hozzávalók:1 db mozzarella1 db paradicsom 5-6 ek. szeletelt mandula5-6 ek. olívaolajfriss bazsalikom