Nem ez a lényeg

  • 2013.06.30.
  • 3

Végre vasárnap, az idő is egész szép, ha épp nem esik.Lehet menni a szabadba, kirándulni, kerékpárral túrázni, bográcsozni, ejtőzni, de nem árt, ha van nálunk esőkabát.Én meg itthon ülök belebambulok a tv-be és... semmi. Az meg egyáltalán nem zavar, ha picit csepeg.Na, de azért enni kell ám valamit, minél egyszerűbben.Összevágom felrakom, belekeverek, rotyog. Aztán rakok bele ezt, azt, és amazt, de emez sem maradhat ki.
Gordon R.
szavaival élve: Zöldséges sertésragu, rozmaringgal és majoránnával
KÉSZ!...de nem ez a lényeg!Rám csörgött a mesterember, hogy kész a bicajom, délután mehetek érte. Pompás! holnap lehet menni túrázni vagy melózni.(A másodiknak nagyobb esélye van.)


ZÖLDSÉGES SERTÉSRAGU,



ROZMARINGGAL ÉS MAJORÁNNÁVALHozzávalók:90 dkg sertéscomb10 dkg szalonna20 dkg sárgarépa30 dkg zöldborsó30 dkg burgonya1 db cukkini (kb.: 25dkg)1 nagy fej vöröshagyma3 dl fehérborbors, sórozmaring és majoránna amennyit nem szégyellünk és még a jó ízlés is elbírja ;)A kockára vágott szalonnát és vöröshagymát egy kis zsiradékon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst is. Amikor a hús kifehéredik (elveszti nyers színét) sózzuk, borsozzuk és felöntjük a borral, jól kiforraljuk. Innen tovább felöntjük vízzel és úgy főzzük mintha pörköltet készítenénk (paprika nélkül). Körülbelül 40-45 perc elteltével (illetve ahogy a hús puhul) beletesszük a borsót és a répát; megtisztítjuk burgonyát, felkockázzuk és ez is mehet a levesbe lábosba. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a cukkinit és készre főzzük. Ügyeljük arra, hogy a főzés közben, mindig csak annyi vízzel öntsük fel amennyi éppen ellepi.Tálaláskor megszórhatjuk még egy kicsike friss rozmaringgal és ez nem csak a rozmaring mániám miatt ajánlom.