Hunyd le a szemed - تغمض عينيك

  • 2013.05.24.
  • 0

Valószínű (sőt) az idén sem jutok el egzotikus, világ-barangolós, forró hangulatú nyaralásra és kiküldetésre sem; kiegyeznék egy laza száműzetéssel is, de még az sem :( Ellenben, ha van az embernek egy kis fantáziája akkor ügyesen „becsaphatja” magát, csak ne mondja el senkinek :), én például tegnap Marokkóban jártam.
A mesés Marokkó; természetesen nem hagyhattam ki Marrakesh-ben a Kotoubia mecsetet, aztán átugrottam Fez-be legendás piacra. Nyüzsgés, forróság, árusok, kofák, kereskedők, mutatványosok, kígyóbűvölők, táncosok, fakír, kefir egyszóval milliónyi egzotikum. JA! a legfontosabb alkudozni és alkudozni illetve minden pénzt elkölteni; az országból úgysem hozhatsz ki marokkói dollárt.
(Csak zárójelben jegyzem meg, piszok nehéz alkoholt szerezni; azt is inkább szállodákban és marha drágán.)Amíg így kalandoztam készítettem egy finom kis kuszkuszt, hogy tökéletes legyen az élmény :) :) :) A kuszkusz nem más mint a durum-búza darájából készült egzotikus alapanyag, amit úgy készítenek, hogy a darát
megnedvesítik, majd lisztbe hempergetik és kiszárítják.
Eredete leginkább a
berber népekhez köthető akiknek egyik fő eledele volt, ugyanakkor az arab-világ is pompás ételeket kreált belőle.A kuszkusz Észak-Afrikában több mint ezer éve nemzeti étek, de mára már elterjedt világszerte és a modern konyha egyik közkedvelt eleme lett.Ahány ház, annyi szokás, és ezt a kuszkusz sem ússza meg :) elkészíthetjük húsokkal, zöldségekkel, köretnek, egytálételnek, tölteléknek vagy lehűtve salátának és vannak helyek ahol gyümölccsel is kínálják desszertként.
Nem mellesleg, alacsony zsírtartalmú és sok benne a rost.KUSZKUSZ ÉDESKÖMÉNNYEL










ÉS FAHÉJAS SERTÉSKARAJJAL
Hozzávalók:20 dkg kuszkusz50 dkg édeskömény4 adag sertéskaraj2 db paradicsom2 csapott tk. egész kömény