CSIKOS 2.

  • 2013.05.30.
  • 1

A soron következő egyszerű receptem mi más lehetne, mint tészta.Nem győzőm ölégszer mondani „Tésztaság, fél egészség!”A mai napig is gyakran rácsodálkozom arra, hogy milyen pompás dolgokat lehet készíteni szinte semmiből. Egy-két jól összeválogatott hozzávaló és percek alatt kész a csoda.Azt, már nem is akarom elemezni, hogy ha az egyik hozzávalót a CSIKOS termékek közül választjuk akkor már tuti nyert ügyünk van :)A tésztákról csak annyit szeretnék mondani, hogy bizonyos ételekhez nem mindegy a formája; a nagyok szerint.Tény és való, hogy az apróbbra darabolt, ragus tésztákhoz, jobb az olyan tészta aminek van egy kis formázása (szarvacska, orsó, penne, farfalle...) és így a ragu könnyen rajt (benne) marad; míg egy mártásos, olajos tésztának jó a egyszerűbb ( metélt, spagetti, makaróni...).Nekem most szerencsém volt mert, szinte véletlen és akciósan (egy tállal együtt), talán magyar emberkének kicsit formabontóan, orecchiette (fülecske; helyette
a kagylótészta a legmegfelelőbb) tésztát vásároltam (tudom készíthetném magam is, de egyáltalán nincs lelkiismeret-furdalásom).
Röviden és tömören ennyi; és ha már fülecske... haljátok hát a receptem :) EGYSZERŰ TÉSZTA,
CUKKINIVEL



ÉS PARADICSOM CHATNEY-VAL BOLONDÍTVAHozzávalók:50 dkg orecchiette tészta (vagy kagyló)2 db cukkini (kb..40 dkg)15 dkg paradicsom chatney