Ez bejött

  • 2013.04.22.
  • 5

A lángos eredetét van aki az ókorra teszi, van aki a török hódoltság idejére, de ez talán nem is fontos. A lángos, bár a környező országokban is előfordul, magyar, legalább is méltán sorolhatjuk a hungarikumok közé. Az utcák, piacok na és a strandok nélkülözhetetlen harapnivalója, tejföllel, sajttal, burgonyásan, káposztásan, túróval, szalonna pörccel, kolbásszal és már töltve is (és itt-ott túlzásokba esve) kapható. Aki pedig nem veszi, az magának készíti; és ez ismét egy olyan étek amire bátran mondhatjuk, hogy ahány ház annyi receptúra. Én most a hűtőben kelesztett változatát próbáltam ki és azt hiszem maradok is ennél.A szezonális dolgokról sem felejtkeztem el és egy kis medvehagymát aprítottam a tésztájába; pompás lett. :)
KEFIRES - MEDVEHAGYMÁS LÁNGOSHozzávalók45 dkg liszt1 p. kefir (150g)1 dl víz2,5 dkg élesztő1 ek. étolaj1 mk. kristálycukor,
só fél csokor vagy több medvehagymaAz élesztőt alaposan belemorzsoljuk a lisztbe (mintha vajat morzsolnánk), majd a hozzáadjuk a többi hozzávalót, az aprított medvehagymát is, és jól bedagasztjuk. Egy nagyobbacska