Egyszerűbben nem lehet

  • 2013.04.18.
  • 3

A medvehagyma vagy ahogy egy-két helyen emlegetik vadfokhagyma, sási-hagyma, poroszhagyma, kígyóhagyma, stb. eredete is Ázsiában keresendő.Elsősorban a lombos, pl.: bükk-, tölgy-, gyertyán-, erdőkben terem kora tavasszal, nedves, árnyas helyeken erdőkben érzi igazából jól magát, de árnyékos kiskertekben is megtermelhető!Rengeteg vitamint és nyomelemet tartalmaz, ellenszere lehet a magas vérnyomásnak, kedvezően hat a gyomorra, krónikus hasmenés és szorulás ellen jó hatással bír, enyhíti
a szédülést és a fejfájást, tisztítja a vesét és a húgyhólyagot, elősegíti a vizelet ürítését.
Április-májusban virágzik, ha nem lepi be a hó :)Leveleit tavasszal, még a virágzás előtt kell szedni, és ajánlatos frissen felhasználni, mert szárítva gyógyhatása gyengül.
MEDEVHAGYMÁS SPAGETTI,









KOLBÁSSZAL ÉS GOMBÁVAL Hozzávalók:40 dkg spagetti30 dkg gomba10 dkg paraszt kolbász1 kis csokor medvehagyma kakukkfű
lenmag só
A kolbászt kis kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük, a medvehagymát durvára vagdossuk, a tésztát kifőzzük.Egy serpenyőben pár csepp olívaolajon kipirítjuk a kolbászt, közben közé dobjuk a gombát, kb.: 5 perc múlva jöhet bele a lenmag, majd a medvehagyma, ízesítjük kakukkfűvel, szükség szerint sózzuk; a tésztával összeforgatjuk. További szép napot :)