Levesek hete 4.

  • 2013.03.21.
  • 4

A levesrőlOlcsó és pompás TEJFÖLÖS BURGONYALEVES, VIRSLIKARIKÁKKALHozzávalók:80 dkg burgonya2 pár füstölt virsli1 kisebb vöröshagyma 1 ger. fokhagyma1 p. tejföl2 ek. lisztőrölt köményborsikafű (csombor) majoránnasóízlés szerint ecetAz aprított vöröshagymát zsiradékon megfuttatjuk, rádobjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát és fűszerezzük, megsózzuk, majd felöntjük (1,2l) vízzel. Közben a virslit felkarikázzuk; a tejfölből és a lisztből habarást készítünk. Amikor a burgonya megpuhult hozzáadjuk a virslikarikákat, az újra forrástól számítva még egy percig forraljuk, főzzük, majd legyengítjük és hőkiegyenlítéssel behabarjuk, utóízesítjük, készre főzzük.
Ízlés szerint, pár csepp ecettel pikánsabbá tehetjük.