Levesek hete 3.

  • 2013.03.20.
  • 3


A levesrőlTartalmas
és húsosSZÁRNYASRAGULEVES,

VÖRÖSBABBAL ÉS PADLIZSÁNNALHozzávalók:40 dkg csirkemell filé 1 kisebb padlizsán1 dob. vörösbab konzerv20 dkg sárgarépa1 fej vöröshagyma2 ger. fokhagyma1 dl tejszín 10 dkg lúdgége tészta1 db kápia vagy kaliforniai paprikamajoránnabazsalikompetrezselyemzöldjebors, sóA padlizsánt felkockázzuk (1,5cm) és kicsit lesózzuk.A vöröshagymát szintén kockákra vágjuk (ez lehet kisebb, de nem apró) és egy kis zsiradékon megfonnyasztjuk. A csirkehúst felcsíkozzuk, a sárgarépát felkarikázzuk és a hagymára dobjuk. Amikor már a hús elvesztette nyers színét, megsózzuk, borsozzuk és hozzáöntjük a babot és a padlizsán kockákat, ízesítjük majoránnával, majd felöntjük (kb.:1,5) vízzel. Miután egyet már forrt beletesszük a tésztát és a vékony szeletekre vágott fokhagymát; ha már a tészta is megfőtt, hozzáöntjük a tejszínt és készre forraljuk. Tálalás előtt belekeverjük az apróra kockázott paprikát és a durvára aprított petrezselyemzöldjét illetve bazsalikomot.Őszintén bevallom, énnekem semmi gondom a babkonzerv levével; úgyhogy nem mindig szűröm le. Most se.

...csak úgy mellékesen jegyzem meg, ennek a levesnek kimondottan jót tesz.
Akit viszont ez zavar, nyugodtan szűrje le.