Szilvás galette

  • 2014.10.07.
  • 3

Ízlés szerint bármilyen gyümölccsel elkészíthető.Kifőztük magazin szeptemberHozzávalók:tésztához:25 dkg liszt3 evőkanál cukor1/4 teáskanál sütőpor20 dkg vaj1 kávéskanál vanília aroma1 evőkanál hideg víza töltelékhez:5 dkg cukor2 tojásfehérje10 dkg kókuszreszelék1 evőkanál szeletelt mandula lazán összetörvekb. 4 db nagy ringlószilvaa kenéshez
1 tojásfehérje1 evőkanál barna cukorA tészta hozzávalóit összegyúrjuk.A krémhez a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket.A tésztát kb 30 cm átmérőjű körre nyújtjuk, rákenjük a krémet úgy, hogy a szélétől 4 cm-t elhagyunk.
A szilvát felszeleteljük és elosztjuk a krémen.
A tészta széleit felhajtjuk, megkenjük a tojásfehérjével, megszórjuk a barna cukorral. 180 fokon kb. 35-40 percig sütjük.