Cseresznyés panna cotta

  • 2014.06.12.
  • 0

Bármilyen gyümölccsel, ízlés szerint :)Kifőztük magazin június
Hozzávalók4 dl tej3 dl tejszín1 vaníliás cukor3 dkg cukor10 g zselatina gyümölcsréteghez6 evőkanál piros gyümölcsből lekvár (ízlés szerint)10 dkg cseresznye1 teáskanál cukor4 g zselatinpár szem pisztáciaA zselatint elkeverjük a cukorral.
A tejet, a tejszínt és a vaníliás cukrot egy edényben felforraljuk. Levesszük a tűzről és belekeverjük a zsilatinos cukrot. Langyosra hűtjük, majd poharakba, vagy tálkákba adagoljuk. Hűtöbe téve hagyjuk, hogy megdermedjen.A cseresznyét kimagozzuk és pár szemet félre teszünk a diszítéshez.A lekvár egy edényben felmelegítjük és hozzáadjuk a zselatinnal elkevert cukrot. Félretesszük, hagyjuk, hogy langyosra hűljön. Ezután a megdermedt panna cottára adagoljuk és a félretett cserésznyével és aprított pisztáciával diszítjük.
Lehűtve tálaljuk.