Vaníliás trifle

  • 2013.03.28.
  • 9

...és máris egy gyümölcsös édesség...Hozzávalók: a krémhez:6 dl tej4 evőkanál cukor2 csapott evőkanál liszt6 tojássárgája1 kávéskanál vanília aromaa tálaláshoz:8 db babapiskóta2 evőkanál rum (ízlés szerint gyümölcslikőr, vagy gyümölcslé)kb. 30 dkg ízlés szerint vegyes gyümölcs3 dl tejszín (édes)A krémhez a tejet a cukorral összemelegítjük.Egy tálban a tojások sárgáját a liszttel, az aromával és 2 evőkanál tejjel simára keverjük, majd a meleg tejből is 4-5 kanállal hozzákeverünk. Ezután a tojásos keveréket a meleg tejhez öntjük, és lassú tűzön - folyamatosan kevergetve - addig melegítjük, amíg besűrűsödik (ne forraljuk), majd lehűtjük.A tejszínt kemény habbá verjük.Tálaláshoz a babapiskótát darabokra törjük, poharakba rakjuk és meglocsoljuk rummal. A piskótán felváltva elosztjuk a vaníliás krémet és a gyümölcsöket, végül tejszínhabbal díszítjük.Jól lehűtve tálaljuk.

Címkék

Édesség