Sous vide lazacfilé tavaszi salátával

  • 2013.04.21.
  • 4


Ehhez a recepthez szükség van egy vákuumozó gépre és egy sous vide kádra. A végeredmény: tökéletes állagú sült hal. Az ánizskapor és citrusok íze szinte "beleivódik" a halba! Sous vide lazac, Gabojsza konyhájából.Hozzávalók 4 főre: 60 dkg ultrafriss lazac filé, bőre nélkül, 1 citrom, 1 lime, 2 + 4 dkg vaj, 1 gumó édeskömény zöldje (ánizskapor)
A salátához: 20-25 dkg friss kínai kel, 20 dkg koktélparadicsom, 1 salotta hagyma, 1 csomó hónapos retek, díszítéshez zamatos turbolya
Az öntet : 3 evőkanál extra szűz olívaolaj és 1 evőkanál tokaji borecet, só, frissen őrölt bors
A citromot és lime-ot vékonyan felszeletelem, a lazac filéből 14-16 dekás szeleteket vágok, sózom, borsozom őket és vákuum tasakba helyezem. Minden szelet filére teszek egy szelet citromot és egy szelet lime-ot,


 a filé másik oldalára helyezem a 2 dkg vajat és az ánizskaprot. 

A tasakot vákuumozom, lezárom és előmelegített, 60 Celsius- fokos vízfürdőben 20 percet hőkezelem, ezután kiveszem a tasakból és a citrus szeletekkel együtt, serpenyőben, vajon megkérgezem, majd tálalásig pár percet pihentetem. Ezalatt elkészítem a salátát: a csíkokra vágott kínai kelt összekeverem a negyedelt koktélparadicsommal és retekkel, meg a félkarikára vágott salotta hagymával. Meglocsolom az öntettel, összekeverem és turbolyával díszítve, tálalom a lazac mellé.







Címkék

Lazac