Spagetti chilis rákfarokkal

  • 2013.04.13.
  • 2


Az egyszerűség jegyében ezúttal az Égigérő paszulyrólegy újabb spagettis recept, ezúttal rákfarokkal.
Amikor egy háziasszony azt mondja, hogy nincs otthon semmi, akkor teljesen nyilvánvaló, hogy nem az olyan alapanyagokra gondol, mint például az olívaolaj, hagyma, fokhagyma, fűszerek, szószok, mártások, száraztészták, rizsek. A semmi kategóriájába tartozik általában a mélyhűtő tartalma is, azaz például az olyan ínyencség, mint a rák. Egy rutinos háziasszonynak továbbá mindig tart otthon eldugva ilyen olyan bort, és egyéb alkoholt.
Amikor tehát egy háziasszony azt mondja, hogy a semmiből kellett főznie, akkor senki ne lepődjön meg, ha a végeredmény egy nagyszerű, mások számára igazi különlegesség lesz. Az olasz háziasszonyok ezt különösen jól csinálják, nekik tényleg semmi más nem kell a spagetti mellé, mint olívaolaj, és például chili meg fokhagyma. A végeredménnyel mindenki elégedett lesz.
Nos, ennek a „kis semmi” spagettit villámgyorsan felturbózhatjuk néhány rákkal, és akkor már extra ebédet, vacsorát készítettünk. Úgy, hogy még mindig a semmiből főztünk, és húsz percnél tovább nem tartott.
Hozzávalók: 4-6 db rák személyenként, 4 ek olívaolaj, 6 gerezd durvára vágott fokhagyma, 1 chilipaprika, 2 dl száraz fehérbor, 2-3 dkg vaj, 9-12 dkg spagetti fejenként
A felforrósított olívaolajban 5-6 percig kevergetjük a fokhagymát és a két-három darabba vágott chilit, majd kivesszük a paprikát, beletesszük a rákot, felöntjük a fehérborral és 6 percig forraljuk. A rákokat kivesszük, melegen tartjuk, a mártást beforraljuk, majd beletesszük a vajat.
Közben al dentere főzzük a spagettit, szedünk rá a mártásból, és ráhelyezzük a rákot. Azonnal tálaljuk.






Címkék

Rák