Medvehagymás doveri nyelvhal rizottóval

  • 2013.04.05.
  • 8




Ma Rita kényeztet minket egy ínycsiklandó recepttel!Medvehagymás doveri nyelvhal rizottóval 
Hozzávalók 2 főre:
A rizottóhoz: 1 ek extra szűz olívaolaj, 1/2 ek vaj, 125 g risotto (arborio) rizs, tört színes bors, csipet só, ¼ citrom reszelt héja, 1 tk citromlé, 6-10 medvehagyma levél, 70 ml száraz fehérbor, 400-450 ml zöldségalaplé, 1 ek reszelt parmezán, 40 g mascarpone
A halhoz: 3 db doveri nyelvhal filé, só, tört színes bors, 9 medvehagyma levél, olívaolaj
+ sárgarépa, tökmagolaj, chili
A vajat és az olajat egy kis lábasban felhevítjük, majd rászórjuk a rizst. Üvegesedésig pirítjuk, majd felöntjük a borral. Hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon. A medvehagyma leveleket nagyon finomra aprítjuk, ha lehet, pürésítjük, és belekeverjük a rizsbe a sóval, borssal, citromlével és héjjal együtt. Folyamatosan keverve pároljuk a rizst.Mindig csak kevés alaplével öntjük fel. Kb. 20-25 perc alatt készül el véglegesen az étel. A végén belekeverjük még forrón a reszelt parmezánt és a mascarponét is.
Közben a 3 filét kiterítjük. Sóval, tört színes borssal fűszerezzük, medvehagyma levéllel befedjük, majd a filéket feltekerjük, kettévágjuk, és fogpiszkálóval összetűzzük. Egy serpenyőben olíva olajat hevítünk, és kisütjük benne a tekercseket. Az első oldalukat 3-4 percig, majd megfordítjuk, és a másik oldalukat 2 percig sütjük.
A rizottóhoz apróra vágott, vagy gömb alakúra formázott sárgarépát, tökmagolajat, és aprított chilit adunk még. A halat citromlével locsoljuk meg.









Címkék

Nyelvhal