Forró tengeri levesek hidegebb napokra

  • 2012.11.05.
  • 2

Fotó: online.wsj.com
Nemcsak nyáron, a tengerparti éttermek teraszán jó hallevest kanalazni, hanem akkor is, ha eső, szél, tél vesz körül, és ennénk valami meleg finomságot több órás előkészület nélkül. Azért a halashoz muszáj beugrani, mert a tengeri levesek - legyenek akár halból, akár egyéb jóízű élőlényekből - legalább két-három alapanyag felhasználásával készülnek, és persze friss árut érdemes használni. Nem mondom, ha találunk a fagyasztóban egy kis rákot vagy halat, bátran vegyük elő, de szerezzünk azért némi friss fogást is. A többi hozzávaló akár ott lapulhat a hűtőnkben, s ha nem, simán meglesz a közértből is, szóval viszonylag egyszerűen és gyorsan nekiállhatunk levest gyártani. Ezúttal három receptet ajánlunk figyelmetekbe: egy szuper chilis rákkrémlevest, a híres és bőséges New England-i kagylólevest, valamint a nem kevésbé népszerű toszkán hallevest, ami inkább egytálétel, és szintén olyan, amivel biztos, hogy jóllakunk.
[...] Bővebben!






Címkék

Hallevesek