Top séfek halburgerei otthon, gyorsan

  • 2012.10.28.
  • 1

Fotó: semihomemade.com
Ha nagy ritkán gyorsétteremben kell jóllaknom valamivel, akkor kivétel nélkül fish burgert szoktam rendelni. Ilyenkor válik a fast food helyi slow food fogássá, hiszen általában csodálkozva elkezdik keresgélni a halat valamelyik hűtő mélyéről, és eltelik jó pár hosszú perc, amíg a pultos szervírozza az asztalnál! az ominózus rendelést. Ezt persze én egyáltalán nem bánom, de jól jelzi, mennyire népszerű a hal itthon, a burgerekre szakosodott láncokban... Pedig a halas szendvics még az ilyen gyorsevő helyeken is ehető, de valódi ínyenc verzió is kreálható belőle, ha valakinek arra támad gusztusa. Ahogy a hamburger, úgy a fish burger is megihletett már több sztárszakácsot, és ki-ki remek példákkal bizonyítja, hogy a junk food is lehet fine dining, ha tisztességesen van elkészítve. Két New York-i top séf (Eric Ripert, a három Michelin-csillagos Le Bernardin konyhafőnöke, és Hung Huynh, az alig egy éve nyílt, szuperdivatos Catch vezetője), valamint Jamie Oliver receptje azoknak, akik szeretik a halburgert, és a rántott tőkehal-majonéz kombó helyett szívesen alkotnak egy kicsit kreatívabbat otthon, de különösebb lazafacázás nélkül.
[...] Bővebben!