Spenótos- fetasajtos mártogatós. Spinach and feta dip

  • 2014.11.27.
  • 5

















An easy recipe for a creamy vegetarian dip made by combining spinach leaves and feta. English recipe see below.
































A következő recept kiváló lehetőség arra, hogy valami újat kóstolj ha már unod a salsa mártás- tortilla chips kombinációt, de azért valami könnyed rágcsára vágysz az esti filmhez. A spenót, amit használtam, november lévén fagyasztott, de higgyetek nekem, ugyanolyan finom, mint a friss.
Hozzávalók:(fagyasztott) spenótlevél2 gerezd fokhagyma1 evőkanál kókuszolaj2 evőkanál tejföl5 evőkanál fetasajt (nyilván meg se kell említenem, de a lehető legjobb minőségű)1 evőkanál extra szűz olívaolajlaposkenyér (a mennyisége az éhségtől függ :) )Az elkészítés mente:A fokhagymát nyomjuk át fokhagymanyomón, majd egy kevés kókuszolajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a spenótleveleket. Ha szükséges, párolás után vágjuk durvára a spenótleveleket.A fetasajtot törjük, morzsoljuk apróra, keverjük hozzá az extra szűz olíva olajat és a tejfölt, majd adjuk hozzá a spenótot, borsozzuk (sót direkt nem írtam, mert a feta nagyon sós önmagában is).A laposkenyereket pirítsuk meg és vágjuk tetszőleges formájúra.A mártogatóst kis tálkába szedve a meleg laposkenyérrel tálaljuk.Ingredients:(frozen) spinach leaves2 cloves garlic1 tbsp coconut oil2 tbsp creme fraiche5 tbsp Feta1 tbsp extra virgin olive oilflat breadMethod:Bring a large saucepan and add a coconut oil and the crushed garlic. Add the spinach leaves to it. If it needs chop the spinach leaves roughly.Place spinach and in a bowl with remaining ingredients. Mix well. Drizzle with the olive oil. Serve with warm and toasted flatbread. (Feta is a crumbly, salty cheese, common in Greek cuisine. It's best used within a few days of purchase.)