Kókusztejes édesburgonya-krémleves

  • 2018.02.22.
  • 1

A téli leveseink egyik nagy kedvence, persze állandó változtatás alatt áll. Lencsével párosítva sem megvetendő, de ez a mostani variáció szerintem a legsikeresebb.
Igazi téli leves a zimankós, hideg napokra.Hozzávalók 4 személyre:2 db közepes nagyságú édesburgonya2 ek napraforgóolaj1/2 tk őrölt koriander1/2 tk őrölt fahéj1 ek sűrített paradicsom3/4 l zöldség alaplé1/4 l kókusztej1 piros chili1/2 citromfriss korianderszezámmagsóborsAz édesburgonyát meghámozzuk és kb. 1,5 cm-es darabokra vágjuk. A chilit félbevágjuk, a magházat és az ereket kivágjuk, húsát felaprítjuk. A fél citromnak lereszeljük a héját, levét kinyomjuk.Egy fazékban az olajat felforrósítjuk és a burgonyát 4-5 percig pirítjuk benne. Megszórjuk a fahéjjal, őrölt korianderrel, chilivel, hozzákeverjük a sürített paradicsomot és rövid ideig (fél perc) együtt pirítjuk. Felöntjük az alaplével és 2 dl kókusztejjel, sózzuk, borsozzuk és 1/4 órán át félig lefedve , puhára főzzük.Kézi mixelővel pürésítjük, belekeverjük a citromhéjat, - levet. Tálaláskor megöntözzük a maradék kókusztejjel, megszórjuk a lecsipkedett korianderlevelekkel és szezámmaggal.