Vaníliás kifli

  • 2017.12.21.
  • 2


A Karácsony örök, elmaradhatatlan süteménye. Próbáltam már fűszeresen, kissé modernizálva. Mindhiába, családom tagjai szigorúan kikövetelték maguknak idén újra a hagyományos, nem változtatott receptúra kiflijét.
Megállapítottam, hogy igazuk van, nem vetekedhet vele semmi más...
Azt még hozzátenném, hogy 7 tepsi lesz ebből a mennyiségből. Próbáltam már fele adagot sütni, de valahogy a fele arány nem az igazi. Nem volt olyan, mint az eredeti recepttel.Hozzávalók 7 tepsihez, vagy 6 - kérdés mekkora kifliket sodrunk:70 dkg sima liszt42 dkg vaj, vagy margarin22 dkg porcukor20 dkg darált dió4 tojássárgaporcukor és vaníliás cukor/vanília rúdA puha vajat/margarint összemorzsolom a liszttel, hozzágyúrom a diót, tojássárgákat
és a porcukrot. Ha jól összedolgoztam, egy éjszakára a hűtőbe teszem. Másnap ping-pong labdánál kisebb darabokat vágok belőle, ezeket formázom csinos kis kiflikre, majd gyenge tűznél (180 fok) világosra sütöm (kb.10-15 perc). Vaníliás porcukorban még langyosan átforgatom. Ha kihűlt fémdobozokban tárolom.Alaposan eldugom, különben nem marad az Ünnepre.