Kéksajtos őszi saláta bulgurral és dióval/Herbstsalat mit Bulgur und Weintrauben

  • 2017.10.06.
  • 4

(Rezept unten auch auf Deutsch)Bármelyik nyűgös, hideg estére kiváló vacsora ez az immunerősítő, ízletes saláta, ami pikk-pakk hamar elkészíthető. Én a héten már másodszor állok neki...Hozzávalók 3-4 személyre:1 ek ghee (ghí), vagy vaj1 hagyma1 ek barna cukor 13 dkg bulgur5 dkg tisztított dió4 dkg akácméz10 dkg magnélküli szőlő1 marék bébispenót10 dkg kéksajtsó, borsA bulgurhoz képest dupla mennyiségű vizet felforralunk, kissé megsózzuk, beleszórjuk a bulgurt és 10 perc alatt fedő alatt, alacsony hőfokon készre főzzük. A ghee-t/vajat egy serpenyőben megolvasztjuk és a megpucolt, vékonyan felkarikázott hagymát üvegesre pirítjuk benne. Megszórjuk a cukorral, pár perc alatt karamellizáljuk. Hozzákeverjük a megfőtt bulgurhoz és hűlni hagyjuk.Mikor a bulgur már teljesen kihűlt, hozzákeverjük a durvára darabolt diót és a leszemezett szőlőt.Rácsorgatjuk a mézet és óvatosan összekeverjük.A kélsajtot belemorzsoljuk, majd a végén a megmosott bébispenóttal tálaljuk. ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.***
Zutaten für 3-4 Personen:1 EL Ghee1 Zwiebel1 EL Brauner Zucker 130 g Bulgur50 g Walnüsse40 g Akazienhonig100 g kernlose Trauben1 Handvoll Babyspinat100 g BlauschimmelkäseSalz, PfefferZwiebel in feine Ringe schneiden. Ghee in einer Pfanne schmelzen und die Zwiebel bei schwacher Hitze mit dem Zucker einige Minuten karamellisieren lassen. Bulgur mit der doppelten Menge Wasser etwa 10 Minuten köcheln lassen. Anschließend Zwiebel dazu­geben, salzen und kühl stellen.Wenn es völlig ausgekühlt ist, Walnüsse und Trauben daruntermischen. Honig über den Salat geben.Blauschimmelkäse in Stückchen schneiden. Salat mit gewaschenem Babyspinat und dem Käse anrichten. Mit Salz und Pfeffer würzen.