Sütőben sült juhsajtos töltött paprika

  • 2017.09.29.
  • 7

Paprika még van a piacon megfizethető áron, így aztán egy gyors elhatározás eredménye lett ez a megszokotttól jóval eltérő töltött paprika. Belevalónak kuszkusz (couscous), juhsajt, olívabogyó és mert kedvem volt hozzá, egy kevéske füstölt sonka is került bele (ez elmaradhat). Nagyon "nekünkvalóra" sikerült...Hozzávalók 5 paprikához:5 közepes nagyságú, nem túl húsos, piros,- vagy zöldpaprika 1 marék bazsalikom10 dkg kuszkusz3 gerezd fokhagyma5-6 dkg olívabogyó, apróra vágva 3 ek olívaolaj20 dkg juhsajt1 ek kakukkfű20 dkg paradicsom (friss, vagy konzerv, kockára vágva)1 vöröshagymasó, bors A paprikákat megmossuk, félbevágjuk, kicsumázzuk. Az ereket és magokat eltávolítjuk.A kuszkuszt annyi forró vízzel, vagy zöldséglével nyakonöntjük, amennyi a csomag leírásában szerepel ennyi adaghoz. Mikor beszívta a folyadékot, hülni hagyjuk.A fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk.Ha füstölt sonkát is akarunk hozzátenni (ami csak jót tesz neki), azt is felkockázzuk/felaprózzuk.A fokhagymát, olívát, sót, borst, fűszereket, az összemorzsolt juhsajtot, (felaprított füstölt sonkát) a kuszkuszhoz adjuk és alaposan elkeverjük.A tölteléket a paprika csónakokba töltjük és egy kiolajozott tűzálló tálba fektetjük.Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a megpucolt, felaprított hagymát megfuttatjuk benne. Hozzáadjuk a paradicsomot, röviden felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, esetleg egy kis cukrot is beleszórhatunk, ha túl savanyúnak tűnik.A paradicsomszószt ráöntjük a töltött paprikákra és 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük.