Karfiol-pizza

  • 2017.06.22.
  • 7

(Rezept unten auch auf Deutsch)Senki ne lepődjön meg, ez nem a szokásos pizza tészta, ami egy kis fantáziával karfiollal van beterítve. Nem, ennek az alapja van karfiolból. Szuper finom, bármilyen zöldséggel megrakható.Nekem még volt egy kis maradék spárgám, azt is rátettem, miután egy kis sós-cukros vízben 5 percig főztem. Remek választásnak bizonyult.Hozzávalók:lepény: 80 dkg karfiol2 tojás12 dkg liszt2 tk őrölt majoránnasó, borsrávaló lehet pl:30 dkg cukkini 10 dkg lágy kecskesajt5 dkg parmezán15 dkg paszírozott paradicsom1 ek olívaolaj10 dkg zöldborsósó, borsbazsalikomolaj:3 ek olívaolaj2 marék bazsalikomlevél172 citromsó, borsA lepény/pizza alaphoz a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük és egy konyhai aprítógéppel finomra vágjuk. (Olyan pépszerű lesz.) Tojással, liszttel, majoránnával, 1 tk sóval és valamennyi borssal egy tálban alaposan összekeverjük. A tepsibe simítjuk, ovális, vagy kerek formára igazítjuk, lepényszerű vékonyságúra lapogatjuk. Betoljuk a sütőbe és enyhén barnára elősütjük kb. 15 perc alatt.Közben a
rávalóhoz a cukkinit megmossuk, hosszában vékonyan (kb. 1/2 cm) felszeleteljük, enyhén besózzuk mindkét oldalát és egy tálcára fektetjük. Ha friss zöldborsónk van, enyhén sós vízben roppanósra főzzük.A bazsalikomolajhoz az olívaolajat a bazsalikommal összeturmixoljuk, 2-3 tk citromlével ízesítjük, sózzuk, borsozzuk.A cukkini szeletekről leitatjuk a sós nedvességet. A
félig megsült lepényt kivesszük a sütőből, megkenjük a paradicsommal, ráfektetjük a cukkini szeleteket, megszórjuk a lecsepegtetett zöldborsóval (én még rátettem a maradék spárgát is, ami a múltkorról megmaradt), megszórjuk reszelt parmezánnal és az olívaoljjal. Rámorzsoljuk a kecskesajtot és kb. még 10 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy a cukkini is megpuhuljon és enyhe barna színt kapjon.Tálalás előtt a bazsalikomolajjal meghintjük és azonnal tálaljuk.***Zutaten:Fladen/Pizza: 800 g Karfiol 2 Eier 120 g Mehl 2 TL Majoran gerebelt Salz, PfefferBelag: 300 g Zucchini 100 g Ziegenkäserolle 50 g Parmesan 150 g Tomaten passiert 1 EL Olivenöl100 g Erbsen

Salz, Pfeffer
Basilikumöl: 3 EL Olivenöl 2 Handvoll Basilikumblätter 1/2 Zitrone Salz, Pfeffer Für die Fladen das Backrohr auf 180 °C (Umluft) vorheizen. Backblech mit Backpapier auslegen. Karfiol putzen, in Röschen teilen und in der Küchenmaschine fein zerhacken, bis die Masse feucht-breiig wird. Mit Eiern, Mehl, Majoran, 1 TL Salz und Pfeffer in einer Schüssel vermischen. Die
Masse auf dem Blech zu einem Fladen formen und ca. 15 Minuten vorbacken, bis die Fladen leicht braun sind. Währenddessen für den Belag die Zucchini putzen und der Länge nach in 5 mm dicke Scheiben schneiden, mit Salz bestreuen und beiseitestellen.
Ziegenkäse grob zerbröseln. Parmesan fein reiben. Für das Basilikumöl das Olivenöl mit Basilikum fein mixen. 2-3 TL Zitronensaft auspressen. Das Öl mit Zitronensaft, Salz und Pfeffer abschmecken.Zucchini waschen und trocken tupfen. Die Fladen aus dem Rohr nehmen und mit den passierten Tomaten bestreichen. Mit Zucchinischeiben und Erbsen belegen, mit Salz und Pfeffer würzen, mit Parmesan bestreuen und mit Öl beträufeln. Mit Ziegenkäse belegen und ca. 10 Minuten backen, bis die Zucchini gar und leicht gebräunt sind. Die Fladen mit dem Basilikumöl beträufeln und servieren.