Zöldfűszeres krumplilepény (tócsni)/ Kartoffel-Kräuterpuffer

  • 2017.03.15.
  • 9

Minden bonyodalom nélkülire vágytam, ennél kötöttem ki. A hozzávalók (mármint az a kevés) adva voltak, egyszerűen nekiálltam. És hogy a zöldfűszer is sikert arathasson, egy jó marék, vegyes vágott került bele. Nagyon jól tettem...Hozzávalók 2 személyre:4 közepes krumpli2 tojássóbors4-5 szál petrezselyem1-2 szál kapor7-8 szál snidling1 salotta hagyma, vagy 1/2 fej vöröshagyma 2 ek lisztnapraforgó,- vagy repceolajA krumplit meghámozzuk és egy tálba nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, majd kézzel kinyomjuk a levét (ezt már nem használjuk fel). A krumplihoz hozzákeverjük a tojásokat és megborsozzuk A zöldfűszereket apróra összevágjuk és a liszttel egyetemben a tojásos burgonyához keverjük. Ha szükséges megsózzuk.Egy serpenyőben éppen annyi olajat forrósítunk, hogy befedje az edény alját. A krumplimasszából adagokat kanalazunk, amiket aztán a kanál alsó részével szétnyomkodunk, hogy lepényke formákat kapjunk. Mindkét oldalát pár perc alatt pirosra sütjük. Frissen a legjobb, de hidegen is kedvenc...***Zutaten für 2 Personen:4 Kartoffeln2 EierSalzPfeffer4-5 Stangen Petersilie1-2Stängl Dill7-8 Stängel Schnittlauch2 EL Mehl1 Schalotta oder 1/2 ZwiebelSonnenblumen,- oder RapsölDie Zwiebel schälen, kleine würfeln. Kartoffeln schälen, und in eine Schüssel raspeln. Leicht salzen, und von Hand ausdrücken, Flüssigkeit abgießen. Mehl darübersieben. Verquirlte Eier, Zwiebel und gehackte Kräuter beigeben und alles zu einer formbaren Masse vermischen. Salzen und pfeffern.Von der Masse mit einem Löffel Portionen abstechen, in erhitztes Öl geben, flachdrücken und auf beiden Seiten goldbraun braten.