Olasz mandulás kétszersült - Cantuccini

  • 2014.10.15.
  • 8

(Rezept unten auch auf Deutsch)Nagy rajongója vagyok a ropogós kekszeknek, így különös öröm volt számomra ez az olasz mandulás kétszersült, ami aztán valóban munkát ad a fogaknak... Abbahagyhatatlan. Főleg kávéba finom mártogatni, mert egyébként igencsak kemény, bár mi elsősorban ezért szeretjük. Ha valami csoda folytán nem fogyna el azonnal, jól záródó fémdobozban hetekig eltartható.Hozzávalók:20 dkg mandula, egészben, héja nélkül25 dkg búzaliszt25 dkg rozsliszt25 dkg cukor1 zacskó vaníliás cukor3 dkg étkezési keményítő
1 tk sütőporcsipet só120 ml napraforgó olaj25 ml amaretto120 ml szója/rízstej4 csepp keserűmandula-olajA liszteket a cukorral, vaníliás cukorral, keményítővel, sütőporral és sóval összekeverem. Hozzáadva az olajat, amarettot, keserümandula-olajat és szójatejet, sima tésztává gyúrom. Legvégül beledolgozom a mandulát és 3 hosszúkás kenyérkét formázok a tésztából. Ezeket belehelyezem egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és 180 fokon (alsó/felső sütés) kb. 45 percig sütöm. Miután kivettem a sütőből legalább 30 percet várok, hogy a tészta kissé kihűljön. Ezután kb. 1 cm-es szeletekre vágom (kissé srégen, de óvatosan, mert törik!) és visszateszem a tepsire. Mind a két felüket további 5-8 percet sütöm.Tejszínnel, fagylalttal, esetleg desszertborral még élvezetesebb...***Zutaten:200 g Mandeln, ganz, ohne Haut250 g Dinkelmehl, Type 630250 g Weizenmehl, Type 405250 g Zucker1 TL Vanillezucker30 g Stärke1 TL Backpulver1 Prise Salz120 ml Sonnenblumenöl25 ml Amaretto120 ml Soja-Reis-Drink4 Tropfen BittermandelölMehl, Zucker, Vanillezucker, Stärke, backpulver und salz mischen. Mit Öl, Amaretto, Bittermandelöl und Soja-Reis-Drink zu einem glatten Teig kneten.Zuletzt die Mandeln untermischen und drei längliche Brote formen. Diese auf ein mit Backpapier ausgelegtes Backblech geben.Bei 180 Grad (Ober-/Unterhitze) 45 Minuten backen. Mindestens 1/2 Stunde warten, bis die Brote ausgekühlt sind. Dann in 1 cm dicke Scheiben schneiden und wieder auf das Backblech legen. Von beiden Seiten 5-8 Minuten backen.